| ג'יהאד עקל מועמד חד"ש לראשות ההסתדרות; ביקרות קשה על עיני |
|
|
|
| שבת, 18 פברואר 2012 23:01 |
|
יו"ר סיעת חד"ש בהסתדרות, ג'יהאד עקל, נבחר הלילה (מוצ"ש) כמועמד חד"ש לראשות ההסתדרות. עד עתה נרשמו רק שני מועמדים לראשות ארגון העובדים: היו"ר המכהן, עופר עיני (העבודה) וח"כ איתן כבל (העבודה). באחרונה סירבה רשות השיפוט של ההסתדרות לאשר את התמודדותו של ח"כ כבל בגלל שאינו חבר הסתדרות מאז 1996 והפסיקה שניתנה על ידי בית המשפט בשבוע שעבר בתביעתו של כבל, שבה לדיון ברשות השיפוט ההסתדרותית. ראשי חד"ש במהלך הוועידה שנערכה לפני שנה וחצי (צילום: אל אתיחאד)
עקל, יו"ר חדר המצב בהסתדרות ולשעבר חבר ההנהגה, נבחר ברוב גדול של קולות כמועמד חד"ש לראשות ההסתדרות בתום המושב השני של מועצת חד"ש שנערך בעיר נצרת משעות הצהריים. יצוין שבשעות הבוקר נערכה במקום גם מועצת מק"י. עוד ניתנו סמכויות למזכירות חד"ש כדי לקבוע את הרכב הרשימה לוועידות ההסתדרות ונעמ"ת שיתקיימו בחודש מאי הקרוב.
במהלך מועצות מק"י וחד"ש הושמעו טענות קשות נגד היו"ר המכהן, עיני. מרבית המשתתפים תקפו את עיני בגלל פועלו להקמת ממשלת הימין, עמדותיו הפוליטיות והחברתיות, תפקידו השלילי במהלך המחאה החברתית הנרחבת בקיץ האחרון וההסכמים הכושלים שהוא חתם בתום שתי שביתות שנערכו בשנתיים האחרונות: של העובדים הסוציאליים והשביתה הכללית האחרונה למען העסקה ישירה של עובדי קבלן. עוד החליטה מועצת חד"ש לשלוח ברכה לקבוצות עובדים הנאבקות למען זכויותיהם: עובדי הרכבת הנאבקים נגד ההפרטה, מורי היל"ה וה"בית של תמר" הנאבקים למען העסקה ישירה והסכם קיבוצי והאחיות הנאבקות למען הבריאות הציבורי ונגד הפרטת שירותי הרפואה לתלמיד. יצוין שאחד מחברי מועצת חד"ש, מפעילי ארגון מורי היל"ה שבכוח לעובדים, הסביר את קורות המאבק שמנהלים "מורי קבלן".
עוד הוחלט בשתי המוצעות לשגר מכתב סולידריות עם העם והעובדים ביוון המתמודדים עם השלכות המשבר הקפיטליסטי העולמי. "הפועלים ביוון הצליחו להתמודד עם הפשיזם והפולש הנאצי; הצליחו לנצח את המשטר הצבאי של הקולונלים והוא יידע איך לנצח את בעלי ההון וממשלתם הרוצים שהעובדים, הגמלאים, המובטלים והסטודנטים ישלמו את מחיר המשבר", נאמר על ידי אחד הדוברים במהלך המועצה.
|




