שבועון זו הדרך

zo haderec

גיליונות קודמים

לוח אירועים

מאי 2012
ר ש ש ר ח ש ש
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

אירועים קרובים

אין אירועים

גלריית כרזות

בפעם הרביעית: נהרס הכפר הבדואי הלא מוכר אל-עראקיב; צפויות מחאות נוספות PDF הדפסה דוא
שלישי, 17 אוגוסט 2010 19:37

פקחי מנהל מקרקעי ישראל הרסו הבוקר (ג') בפעם הרביעית בתוך כמה שבועות את הכפר הבדואי הלא מוכר אל-עראקיב, הסמוך לרהט. יו"ר חד"ש, ח"כ מוחמד ברכה, מתח ביקורת נוקבת על הריסת הבתים בחודש הרמדאן, ואמר כי "מה שנהרס – ייבנה שוב בקרוב".

יצוין שמחר שאמש התקיימה הפגנה נוספת בצומת להבים במחאה על הריסת הכפר.  זאת, בקריאה – "די להריסת בתים ועקירת יישובים! כן לשותפות ערבית-יהודית למען שוויון וצדק אמיתי!". דוברת הארגונים הרבים העומדים מאחורי ההפגנה מסרה "אנו קוראים לממשלה לחדול מיד מהבערת הנגב, טובה לא תצמח מכך לאף קהילה באזור לא ליהודים ולא לערבים הבדואים. אנו קוראים לממשלה לבוא אל הקהילה הבדואית בידיים  נקיות ולהיכנס עמה למשא ומתן כדי להגיע לפתרון צודק ומוסכם בשאלות ההתיישבות והקרקעות".      

כמו כן, 50  אלף שקל נאספו בשבת האחרונה באסיפה שנערכה בסחנין, ביוזמת חד"ש. העצרת נערכה בתמיכה עם תושביה המפונים של אל-עראקיב. מאות השתתפו בעצרת, ביניהם תושבי אל-עראקיב והנגב שבאו במיוחד למסור את עדויותיהם על הכפר שנהרס ארבע פעמים בשבועיים שעברו. ראשי חד"ש, ובהם חברי הכנסת מוחמד ברכה, חנא סוייד ודב חנין ומזכיר החזית עו"ד איימן עודה לקחו חלק באירוע. כמו כן, פרופ' גדי אלגזי (אונ' תל-אביב) מסר עדות על מעצרו בשבוע שעבר בעת שהתנגד להמשך ההרס.

בימים הקרובים צפויות מחאות נוספות – בעקבות הרס אל-עראקיב. קואליציית נשים לשלום, בשותפות עם ארגוני הנשים ופעילות פמיניסטיות בנגב מזמינות לארוחה משותפת עם קהילת אל-עראקיב ביום חמישי הקרוב, 19 באוגוסט. בתכנית: בשעה 18:00 - הצגה לילדי עראקיב "יו-יה" של תיאטרון הסירי , בשעה 19:30 ארוחת סוף צום הרמדאן משותפת ובתום הארוחה: פגישת נשים, דיון פתוח ובניית תכנית פעילות עתידית.  

דובר "גרילה תרבות" מסר עוד כי ביום שבת הקרוב, ה-21 באוגוסט, בשעה 15:00, "נתייצב - משוררות ומשוררים יהודים וערבים - באל-עראקיב, ונקרא שירה בסולידריות עם התושבים. "גרילה תרבות" לא תנוח לרגע, ותעניק רגע של חזון בכל מקום שבו ישנו עוול, אי צדק, דיכוי וגניבה לאור יום. בואו לתמוך באל עראקיב - בואו לשמוע שירה ולרקוד, בואו להתנגד להריסה ולזרוע חזון של אחווה, שיר קטן שעוד ינבוט ויהפוך למציאות של צמיחה משותפת". ראשוני המשוררים שאישרו את השתתפותם: אסנת סקובלינסקי, דניאל עוז, נעמה צאל, מתי שמואלוף, רוני הירש, תאמר מסאלחה. לפרטים ולהסעות מרחבי הארץ: "> כתובת דוא"ל זו מוגנת מפני spambots, יש לאפשר JavaScript על-מנת לראות את הכתובת   כתובת דוא"ל זו מוגנת מפני spambots  , יש לאפשר JavaScript   על-מנת לראות את הכתובת ו-www.gerila.co.il

עוד על הסולידריות עם תושבי אל-עראקיב:

http://www.maki.org.il/he/component/content/article/85/8560